top of page

Kunstens Formål: En Rejse mod Tilstedeværelse og VærenMathias Flindt, en kontroversiel figur i kunstverdenen, begynder at udfordre konventionelle opfattelser af kunstens formål. Han hævder, at kunsten (ikke nødvendigvis) bør være en intellektuel aktivitet, men derimod en vej til at opnå øjeblikkelig tilstedeværelse og dybere forbindelse med det virkelige. I et interview delte han sine dybtgående refleksioner om kunstens rolle i at skabe en tilstand af sindets ro og indre opvågning.

Flindt mener, at kunstens virkelige formål er at minimere tankerne og skabe plads til at opleve øjeblikket i sin fulde essens. "At tænke er godt, men at kunne stoppe tankerne og være til stede, er endnu bedre," sagde Flindt med en dyb eftertænksomhed i stemmen. Han hævder, at denne indsigt kom til ham efter intense personlige oplevelser, der forvandlede hans syn på livet, og afslørede kunstens sande essens for ham.


I Flindts filosofi er kunst ikke bare et visuelt udtryk, men en kanal til at sætte perspektiver i den rette kontekst. Han understreger vigtigheden af at bruge visdom til at transcendere intellektet, da det ofte kan være en hindring for en dybere forståelse af os selv og verden omkring os. "Vores tanker og følelser er ikke kontrolleret af hjertet, hvilket er til at opdage i øjeblikket," påpegede han og fortsatte med at forklare, at kunstens sande potentiale er at bringe os tættere på vores indre væren og sande natur.

I overensstemmelse med hans filosofi bemærker Flindt, at tankerne er flygtige og ikke ultimativt virkelige, ligesom skyer på himlen, der kommer og går. Derfor advarer han imod at bygge vores liv på forudindstillede historier, da dette kun kan forstyrre vores søgen efter indre ro. Ifølge ham opstår sindsro gennem hvile og tilstedeværelse i øjeblikket, hvor væren ikke kan beskrives, men kun opleves.


Flindts budskab er klart: For at forstå kunstens dybere betydning skal vi være villige til at frigøre os fra vores forudindstillede idéer og virkelig lade os indfange af kunstværket i dets reneste form. Han opfordrer os til at øve denne tilgang ikke kun i kunstens verden, men også i vores daglige liv, hvor vi kan observere verden uden at lade vores tanker dominere vores oplevelser.

I en tid, hvor intellektuel overvejelse og konstant tankeaktivitet ofte dominerer vores hverdag, står Flindts filosofi som en påmindelse om at omfavne stilheden og simpelthen være til stede. Hans vision om kunst som et redskab til at opnå indre ro og opvågning er en inspiration til at genoverveje vores forhold til kunst og livet som helhed.

29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page